ReachFund Het alternatief!

ReachFund:

 • Investeert in de beste Private Equity Fondsen
 • 9-14% verwachte rendement per jaar over een 10 jaars periode
 • Participeren kan vanaf Eur 100.000,-
 • Investeren in Private Equity zonder langjarige contracten
 • Liquiditeit, op kwartaalbasis toe en uittreden
 • Investeren zonder stortingsverplichtingen (Capital Calls)
 • 100% geïnvesteerd!
 • Geen einddatum, alle kasstromen worden direct geherinvesteerd
 • Maximale diversificatie door grote allocatie in Secondaries
 • ReachFund is een beleggingsfonds en geen commitment fonds
 • AFM Registratie
 • Wij zijn geïnvesteerd in succesvolle bedrijven zoals Action, Anticimex & BluEarth Renewables

Wat is Private Equity?

Private equity-investeerders zijn lange termijn beleggers in middelgrote en grote niet-beursgenoteerde bedrijven. Gevestigde, doorgaans bloeiende bedrijven zoeken naar private equity wanneer ze snel willen groeien of wanneer het management van een bedrijf het bedrijf of een bedrijfsonderdeel wil overnemen, waarbij een bank financiering alleen onvoldoende zou zijn.

Er zijn verschillende andere situaties waarin private equity nuttig kan zijn. Bijvoorbeeld bij het financieren van de groei van een bedrijf door internationalisering of overnames. Ook bij het uitsplitsen van een bedrijf of bedrijfsonderdeel in een zogenaamde buy-out kan een private equity investeerder de oplossing zijn. Dit kan het geval zijn wanneer een bedrijfsonderdeel niet langer past in de bedrijfsstrategie van het bedrijf. In dat geval kan het huidige management een deel van de onderneming overnemen. Een private equity investeerder kan ook een oplossing zijn voor een buy-in, bij het voortzetten van een bedrijf met nieuwe aandeelhouders; voor overbruggingsfinanciering, bijvoorbeeld voorafgaand aan een beursintroductie; of bij het schrappen van de notering van een bedrijf (public-to-private). Tenslotte kan een private equity investeerder een interessante partner zijn voor herstructurering (turnaround), dat wil zeggen het veranderen van de focus of financieringsstructuur van een bedrijf.

(Bron NVP)

Waarom investeren in Private Equity?

Diversificatie van je beleggingsportefeuille

Volgens het UBS Global Family Office Report 2023 investeren Family offices en de rijkste families 19% van hun vermogen in Private Equity. Hiervan wordt ruim 50% belegd in Funds/Fund of Funds zoals NewReach.

New Reach - why foto 2

Grote beleggers als PGGM & APG hebben Private Equity nodig voor diversificatie en als motor voor hun rendement. Diversificatien en rendement zijn de redenen voor grote beleggers, zoals PGGM & APG, om te investeren in Private Equity. Door regelgeving en achterblijvende rendementen op vastrentende waarden (obligaties) en aandelen (beursgenoteerde aandelen) ligt de huidige allocatie net onder de 10% (Bron Jaarverslag ABP/PFZW).

Stabiel en hoog rendement

Benchmarks zoals Ishares, beursgenoteerd PE en andere door accountants gecontroleerde instellingen laten stabiele en hoge rendementen zien van 10 – 25% over de afgelopen 10 jaar (Bron Bloomberg/Corporate websites).

Daling aantal beursgenoteerd aandelen

Uit onderzoek van McKinsey blijkt dat het aantal beursgenoteerde aandelen sinds de jaren negentig sterk is afgenomen. Een daling van ruim 25% tussen 2000 en 2020 in de VS (Bron McKinsey).

Negatieve vooruitzichten vastgoedmarkt

Hogere rentetarieven en bouwkosten zijn een negatieve combinatie voor vastgoedbeleggingen. Toename van online retail en het thuiswerken resulteren in een daling van de vraag naar commercieel vastgoed en zetten de huurinkomsten onder druk. De verhoging van de overdrachtsbelasting (Nederland circa 10%) is een extra drempel om te investeren.

Impact van ‘Hugo de Jonge’ op de Nederlandse vastgoedmarkt

Het ‘Hugo de Jonge’-effect is zeer negatief voor de Nederlandse vastgoedmarkt. De huurinkomsten in de “vrije sector” zullen dalen als gevolg van een wijziging van het huursysteem (puntentelling) die een destructieve impact heeft op de waarde. Daarnaast verhoogde Hugo de Jonge de overdrachtsbelasting naar 10%. Investeerders kunnen niet investeren/anticiperen op een onvoorspelbare overheid. Kleine en grote investeerders stoppen met investeren in vastgoedprojecten. Daarnaast vertrekken grote internationale instellingen (Heimstaden) die hun bezittingen in Nederland verlaten en verkopen.

“Heimstande wil 12.000 Nederlandse woningen uitponden, geen goed nieuws voor woningmarkt”

Bron:
BNR Nieuwsradio

“Heimstaden Bostad Sells Dutch Homes”

Bron:
Bloomberg

“Netherlands to cap Rents of Thousands of Homes at $1,172”

Bron:
Bloomberg

“Hugo de Jonge heeft ramp op woningmarkt aangericht”

Bron:
Telegraaf

Hoge rentetarieven

Toonaangevende macro-analisten voorspellen dat de rente in de nabije toekomst niet zal dalen. Demografische problemen in de EU, het tekort aan arbeidskrachten en de huidige oorlogen zullen een inflatoir effect hebben.

Steun de ruggengraat van de economie

Private Equity-fondsen beleggen in middelgrote en grote niet-beursgenoteerde bedrijven die de ruggengraat van de economie vormen.

“US Federal Reserve holds interest rates at 22-year high”

Bron:
Financial Times

“MKB en Private Equity aan elkaar verslingerd: ‘Imago van Sprinkhanen is weg”

Bron:
Telegraaf

“Vermogen Private Equity in opmars als opkoper van MKB bedrijven”

Bron:
Financieel Dagblad

“OECD says markets wrong on interest rate cuts”

Bron:
Financial Times

New Reach Investments Private equity binnen bereik brengen